Jestli mě něco v poslední době na tý naší gastro scéně vážně nadchlo, tak je to Salt'n'Pepa Foodtruck. Pojízdná kuchyně a stánek v jednom, která objíždí různé akce věnované jídlu, sportu nebo kultuře. Nabízí opravdu svěží burgery, které jsou vyladěné do posledního detailu.
Většinou si můžete vybrat ze tří druhů - dvou masových a jednoho vegetariánského, přičemž na evergreen ve formě "pulled pork" burgeru narazíte snad vždycky. Je šťavnatej a plnej tak dobrých chutí, až máte pocit, že do něj snad přidávají tzv. pátou chuť umami. Ale nebojte, jde jen o poctivou práci kuchaře a provozovatele foodtrucku. Jak sám řekl: "Moje máma takhle připravovala vepřový maso odjakživa. Prostě ho pekla tak dlouho, až se začalo úplně rozpadat. Nevěděl jsem, že je to vlastně pulled pork". Jak vidno vstřebával kuchařský um odmalička. I pobyt v Londýně, kde se to dobrotami jako je pulled pork, pastrami či corned beef jen hemží, jistě pomohl. Výsledkem je Sal'n'Pepa foodtruck, který funguje od června letošního roku, a o kterém ještě mnohé uslyšíme. Poslední lahůdka, kterou jsem z jeho produkce ochutnala, a kterou zde v popředí vidíte, byl kachní konfit burger - dvanáct hodin tažená kachnička ve vláčné a zároveň křupavé housce s cibulkou konfitovanou na kachním sádle, sýrem raclette, rukolou a se zelím s červenou řepou, křenem a balzamikovým octem. Dokonalost sama. Chcete-li také ochutnat, sledujte FB stránky foodtrucku, kde se pravidelně objevuje program jeho pouličních cest.
Většinou si můžete vybrat ze tří druhů - dvou masových a jednoho vegetariánského, přičemž na evergreen ve formě "pulled pork" burgeru narazíte snad vždycky. Je šťavnatej a plnej tak dobrých chutí, až máte pocit, že do něj snad přidávají tzv. pátou chuť umami. Ale nebojte, jde jen o poctivou práci kuchaře a provozovatele foodtrucku. Jak sám řekl: "Moje máma takhle připravovala vepřový maso odjakživa. Prostě ho pekla tak dlouho, až se začalo úplně rozpadat. Nevěděl jsem, že je to vlastně pulled pork". Jak vidno vstřebával kuchařský um odmalička. I pobyt v Londýně, kde se to dobrotami jako je pulled pork, pastrami či corned beef jen hemží, jistě pomohl. Výsledkem je Sal'n'Pepa foodtruck, který funguje od června letošního roku, a o kterém ještě mnohé uslyšíme. Poslední lahůdka, kterou jsem z jeho produkce ochutnala, a kterou zde v popředí vidíte, byl kachní konfit burger - dvanáct hodin tažená kachnička ve vláčné a zároveň křupavé housce s cibulkou konfitovanou na kachním sádle, sýrem raclette, rukolou a se zelím s červenou řepou, křenem a balzamikovým octem. Dokonalost sama. Chcete-li také ochutnat, sledujte FB stránky foodtrucku, kde se pravidelně objevuje program jeho pouličních cest.