Byli to dva odhodlaní mladí muži, kteří svůj podnik představili jako první z velkého řetězce, který by do budoucna rádi uvedli do provozu. Pozorně jsem proto poslouchala, jaký by měl jejich koncept být, a proč by právě on měl být úspěšný. Dozvěděla jsem se, že bistro staví výhradně na čerstvých surovinách. No, pěkné, ale neslýcháváme a nečteme to dnes v každé druhé restauraci i rychlém občerstvení? O'papa by ale měl být ještě čerstvější, než jsme zvyklí. Veškeré hezky zabalené sendviče, saláty a bagety údajně stráví v chladících boxech jen krátký čas v řádu asi dvou hodin. A když se neprodají, putují z chlaďáků pryč. Proto se může stát, že když do tohoto podniku přijdete, uvidíte regály poloprázdné. Obsah je buď vyprodaný nebo stažený z prodeje, a v kuchyni, do které mimochodem vidíte skrz skleněnou stěnu, se balí nové pochoutky. A ty se vytváří těsně předtím ze surovin od českých producentů. Snad jen kromě mořských ryb. Losos je například skotský, údajně nejlepší na trhu. Žádní zdegenerovaní norští oranžoví kousci, o kterých se v poslední době tak často mluví. Snad je to pravda! Protože za veškerou kvalitu si v O'papa zaplatíte. Ceny jsou vyšší, než jsme zvyklí. Za sendvič zaplatíte i 150 korun, za kterých si můžete například hned za rohem dát v Našem mase burger i s pivem. Když ale ve fresh bistru některou z dobrot okusíte, její chuť určitě oceníte. Domácí, denně pečený čerstvý chléb včetně toastového je křupavý a jemný, všechny použité ingredience lahodné. A bez majonézy! Když to srovnáte třeba se Subwayem, kde není o moc levněji, přitom o původu surovin nevíte nic, máte asi jasno. Navíc snídaňové menu nabízí vejce Benedikt na tři způsoby, a to chcete!
PS: Jo, a jejich melounový fresh je snad ten nejlepší fresh, co jsem kdy pila.