FOOD BLOG Lovecký deník

FRESH BISTRO O'PAPA

8/14/2014

5 Comments

 
   Fresh bistro O'papa už je sice asi měsíc a půl v Revoluční ulici v Praze otevřeno, oficiální zahájení ale bylo teprve minulý týden. I já jsem byla mezi pozvanými hosty a mohla jsem tak okouknout, jak si provozovatelé představují zdravé, svěží a lehké rychlé občerstvení. 
   Byli to dva odhodlaní mladí muži, kteří svůj podnik představili jako první z velkého řetězce, který by do budoucna rádi uvedli do provozu. Pozorně jsem proto poslouchala, jaký by měl jejich koncept být, a proč by právě on měl být úspěšný. Dozvěděla jsem se, že bistro staví výhradně na čerstvých surovinách. No, pěkné, ale neslýcháváme a nečteme to dnes v každé druhé restauraci i rychlém občerstvení? O'papa by ale měl být ještě čerstvější, než jsme zvyklí. Veškeré hezky zabalené sendviče, saláty a bagety údajně stráví v chladících boxech jen krátký čas v řádu asi dvou hodin. A když se neprodají, putují z chlaďáků pryč. Proto se může stát, že když do tohoto podniku přijdete, uvidíte regály poloprázdné. Obsah je buď vyprodaný nebo stažený z prodeje, a v kuchyni, do které mimochodem vidíte skrz skleněnou stěnu, se balí nové pochoutky. A ty se vytváří těsně předtím ze surovin od českých producentů. Snad jen kromě mořských ryb. Losos je například skotský, údajně nejlepší na trhu. Žádní zdegenerovaní norští oranžoví kousci, o kterých se v poslední době tak často mluví. Snad je to pravda! Protože za veškerou kvalitu si v O'papa zaplatíte. Ceny jsou vyšší, než jsme zvyklí. Za sendvič zaplatíte i 150 korun, za kterých si můžete například hned za rohem dát v Našem mase burger i s pivem. Když ale ve fresh bistru některou z dobrot okusíte, její chuť určitě oceníte. Domácí, denně pečený čerstvý chléb včetně toastového je křupavý a jemný, všechny použité ingredience lahodné. A bez majonézy! Když to srovnáte třeba se Subwayem, kde není o moc levněji, přitom o původu surovin nevíte nic, máte asi jasno. Navíc snídaňové menu nabízí vejce Benedikt na tři způsoby, a to chcete! 

PS: Jo, a jejich melounový fresh je snad ten nejlepší fresh, co jsem kdy pila. 
   
Picture
Picture
Picture
Picture
5 Comments
Veronika
8/13/2014 06:37:53 pm

Ráda bych se zeptala, co znamená "stažený z prodeje". Pokud to vyhazují, tak samozřejmě káravý pohled a echo dumpster diverům. (jinak díka za blog plný inspirace)

Reply
LD
8/13/2014 06:51:52 pm

Prý rozhodně nevyhazují. Provozovatel má ještě nějaký jiný podnik, takže nesnědené jídlo, kterého není mnoho, protože připravují raději menší množství občerstvení, posílají do druhého podniku a dávají svým zaměstnancům. Tak nám to na otvíračce řekli :)

Reply
sprosťák
9/24/2014 01:54:02 am

V Praze v tomto občerstvení pracují zaměstnanci načerno bez smlouvy. Je potřeba aby si kˇuřad práce na toho majitele došlápl.

Reply
Petra
8/22/2014 02:41:52 pm

dobrý den, zkusili jsme a bylo to moc dobré, personál ochotný, cena dražší, ale za čerstvost proč ne. Příjemné v létě nebo i na rychlý oběd. doporučujeme

Reply
LD
8/23/2014 08:35:50 pm

Dobrý den, Petro. Ráda slyším, že Vám mé doporučení bylo k užitku a v bistru Vám chutnalo :)

Reply



Leave a Reply.

    Kategorie

    All
    Asie
    Bar
    Bistro
    Burger
    Ceska Kuchyne
    Fast Food
    Francie
    Fusion
    Hospoda
    Indie
    Italie
    Jidelna
    Kavarna
    Polevkarna
    Praha 1
    Praha 10
    Praha 2
    Praha 3
    Praha 5
    Praha 6
    Praha 7
    Praha 8
    S Kocarkem
    Spanelsko
    Stejky
    *TOP*
    Veggie

Powered by Create your own unique website with customizable templates.