FOOD BLOG Lovecký deník

SESTRO, DÍKY ZA TEN CHLEBÍČEK!

3/20/2014

0 Comments

 
   Kniha "Recepty z farmářského trhu II" od Hany Michopulu je plná snadných receptů, podle kterých vykouzlíte velmi chutná a zdravá jídla. Když jsem kuchařku vloni dostala od kamarádky, vařila jsem podle ní v průběhu celého léta, a přesto jsem toho ještě spoustu nestihla. I když mě využití mikrovlnné trouby v jednom z receptů trochu překvapilo (slova farmářský a mikrovlnka mi tak nějak intuitivně nejdou k sobě), celkově se mi kuchařka moc líbí. Proto jsem se na otevření bistra autorky knihy, Hany Michopulu, velice těšila. 
   Mé očekávání vyvrcholilo, když jsem se dozvěděla, že podnik bude zaměřen na chlebíčky. Ach, chlebíčky, jak já je mám ráda! Vzápětí mi ale došlo, že jistě půjde o chlebíčky ve zdravé a lehké formě, což způsobilo pokles mého veselí. Ne, že by mi zdravá jídla nechutnala! Naopak, vařím je a konzumuji více než ta nezdravá, což dokazuje i mé nadšení výše zmíněnou kuchařkou. Chlebíček je pro mě ale jen jeden - typicky český, na vece, s majonézou a bramborovým salátem. Člověk by ale měl překračovat svůj stín, takže jsem se rozhodla netrapčit a do bistra Sisters nejprve zajít.
   Bistro je umístěno v pasáži v Dlouhé ulici, hned naproti řeznictví Naše maso. Je to malý skromný podnik se střídmým, ale moc hezkým minimalistickým designem i sortimentem. V chladící vitrínce je vyskládáno nemnoho chlebíčků, což naznačuje jejich čerstvost. Na nich jsou tak krásně natřené a obložené pomazánky, že jen pohled na ně je radostný. Tento příjemný pocit vám umocní jak ceny (25-45Kč/ks), tak i ohromně milý chlapec za pultem. Zkouším tedy chlebíček s kozím sýrem pomazánkou z červené řepy a krevetový, na kterém odpočívají skutečné krásné tři kousky tohoto mořského tvora. Žádní mrňaví červíčci z mikrotenového sáčku, kteří spočívali v mrazáku možná i několik let.. 
   I když na fotce chlebíčky vypadají veliké, věřte, že nejsou. Oproti klasickým chlebíčkům jsou poloviční, což ale naprosto ničemu nevadí. Domácí žitný chléb je totiž natolik hutný a poctivý, že vás zasytí o mnoho více a zdravěji než veka. A to, co je na povrchu! To je doslova balzám pro váš žaludek. Chuť všech kvalitních surovin je opravdu delikátní. Těžko se mi to popisuje, protože v oblasti běžně dostupných chlebíčků jsou výtvory Hany Michopulu vážně něčím novým. Představte si třeba kanapky z kuchyně nějaké hodně dobré restaurace a přiblížíte se k tomu, co bistro Sisters nabízí. Pokud chcete poznat více, zajděte si tam sami. Třeba také potlačíte předsudky jako já. Pro mě už teď chlebíček rozhodně není jen "ten jeden" :-)
Picture
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Kategorie

    All
    Asie
    Bar
    Bistro
    Burger
    Ceska Kuchyne
    Fast Food
    Francie
    Fusion
    Hospoda
    Indie
    Italie
    Jidelna
    Kavarna
    Polevkarna
    Praha 1
    Praha 10
    Praha 2
    Praha 3
    Praha 5
    Praha 6
    Praha 7
    Praha 8
    S Kocarkem
    Spanelsko
    Stejky
    *TOP*
    Veggie

Powered by Create your own unique website with customizable templates.