FOOD BLOG Lovecký deník

FOOD BLOG ROKU 2016 

3/29/2017

0 Comments

 
   Lidi, je to neskutečný, ale rok se opět s rokem sešel. Tentokrát to uteklo snad nejrychleji, co pamatuju. Možná kvůli tomu, kde všude jsem byla a co všechno jsem zažila. Rakousko, Japonsko, Švédsko, Chorvatsko! Mezitím jsem otěhotněla, nekonečně dlouhý závěr roku strávila v nemocnici a pak, díky bohu, porodila zdravou a krásnou holčičku. Teď proto na psaní není tolik času, jak bych chtěla. Dělám ale, co můžu a doufám, že moje nová podkategorie "s kočárkem", která se nachází na stránce Restaurace, se vám líbí. A stejně tak hashtag #nalovuskocarkem, který najdete na mém Instagramu. Pokud vás tedy moje méně četná aktivita neodradila a i nadále máte můj blog rádi, budu potěšena, když mi pošlete hlas v bezvadné soutěži o nejlepšího foodblogera roku. A nebo ho pošlete někomu jinému, koho máte radši. Tak či tak, odkaz naleznete ZDE. Díky a držte si klobouky, protože další rok se zase rozeběhne, ani nebudeme vědět, jak... 
Picture
0 Comments

OMLOUVÁM SE, NEFLÁKÁM SE

2/17/2017

0 Comments

 
   Moc se omlouvám všem, kteří v posledních týdnech chodí na můj blog a marně hledají nové příspěvky. Já se neflákám. Vzhledem k tomu, že jsem teď máma, nemám na psaní čas. Respektive on by se našel, ale upřímně řečeno se teď raději plně věnuji našemu miminku. Je to skvělé období života, které ovšem tolik utíká, že bych o něj nerada přišla kvůli sáhodlouhému vysedávání u počítače. Snad se nebudete zlobit a naopak tento můj přístup oceníte. Až naše děťátko trochu povyroste, já si vyhradím více času na blog. Nebo možná ne, kdo ví? Třeba už budu chtít být máma roku forever  ;-) Každopádně alespoň na mém Instagramu najdete každý den malý příspěvěk z mého gastro života na mateřské. Nestojí mě víc než pár minut, takže si na něj čas vždy udělám. Budu moc ráda, když mě budete zatím sledovat hlavně tam. Děkuji za pochopení!!! 
Picture
0 Comments

HON NA MIMINKO

1/15/2017

0 Comments

 
Mám nový úlovek. Ten nejlepší úlovek na světě! A ráda bych bych vám poděkovala za podporu, kterou jsem v posledních třech měsících opravdu moc potřebovala. Nebylo to lehké a vaše pozitivní vzkazy dopomáhaly k udržení mé zdravé a veselé mysli. Moc prosím, buďte vůči mně shovívaví ještě chvilku. Teprve se s malou sžíváme a není čas na velké vypisování. A vzhledem k mému nečekanému pobytu v nemocnici jsem ani nestihla nic nastřádat dopředu.. Jedlé obrázky najdete alespoň na mém instagramu a časem se do toho opřu naplno. Teda opřeme!
Picture
0 Comments

HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ A LÁSKY

12/24/2016

0 Comments

 
   Letos žádný vánoční recept ani recenze. Tentokrát mám úplně jiný sváteční příspěvek, který ale s Vánoci souvisí mnohem víc než cokoli jiného. Je totiž o zdraví, o lásce, štěstí a dobrotě mezi lidmi. Nejde přitom o pohádku, které každoročně v tento čas sledujeme v televizi. Jde o čistou realitu, a proto je to mnohem větší síla. 
   To, co jsem v posledních měsících zažila a stále ještě zažívám, člověku změní pohled na svět. Zmíněná slova zdraví, štěstí a láska dostanou úplně jiný rozměr. Jejich význam se naplní a člověk začne přemýšlet jinak. A právě v tomto stavu přijdou na řadu zázraky. To, co jsem při svém nekonečném pobytu v nemocnici zažila, se totiž nedá nazvat jinak. Setkala jsem se s tolika úžasnými lidmi, že to snad ani nebylo normální. Jak doktoři, tak sestry byli všichni jako z jiné planety. Z místa, kde jsou na sebe všichni hodní. Obzvláště pak "moje" sestřička a "moje" doktorka, které mi v Motole téměž suplovaly příbuzné, jak moc mi byly blízké. Když jsem z nemocnice odcházela, obě mě objímaly a přísahám, že jsme všechny tři měly slzy v očích.
   Pak jsou tu pacientky, "moje" holky z "rizika", buchty z pokoje číslo šest. Zejména tři pro mě znamenaly víc než ostatní. Víte, když sdílíte s cizí ženskou jeden nemocniční pokoj déle než jen pár dní a navíc jste obě v podobně vyhroceném zdravotním stavu, nemůžete vůči sobě zůstat netečné. Obzvlášť když si rozumíte, což se mi se Zuzkou, Pavlou i Míšou rozhodně stalo. Se všemi jsem nadále v kontaktu, píšeme si a podporujeme se v našem nelehkém čase. Taková podpora může mít různé podoby, třeba i sladkou formu. Cukroví na fotce mi totiž poslala Zuzčina tchýně, tedy paní, která mě v životě neviděla. Jen jí Zuzka o mě vyprávěla a na základě toho připravila "pro blogerku" krabičku cukroví v ozdobném papíře, které je maličké a nádherné jako by bylo určené pro panenky. Moc za něj děkuji, zahřálo mě nejen v žaludku, ale i u srdce! A takových zázraků se stalo hned několik...
   Míši kamarádka mi přinesla maličkého andělíčka a achát, kámen pro štěstí, který mimo jiné ochraňuje rodičky, přitom mě předtím viděla jen jednou. "Moje" sestřička Míla mi také donesla krabičku cukroví, které víkend předtím, stejně jako každý rok, pekla se všemi svými ženskými příbuznými. Přišla za mnou hromada přátel a známých, a to hned několikrát. Vy, moji nejúžasnější čtenáři jste mi denně psali, ať se držím. Mnoho z vás, které vůbec neznám, mi navíc nabízelo, že mi přinese něco dobrého na zub, protože nemocniční strava byla hrozná.  A konečně můj muž a celá moje skvělá rodina, která mi dennodenně dodávala sílu a optmismus. Vám všem bych chtěla opravdu ze srdce poděkovat nejen za přežívání těžkých chvil, ale i za otevření očí. Teď už zdaleka nejsem taková pesimistika, protože už vím, že na světě je velká spousta skutečně dobrých lidí, a že život může být i pohádka, přestože zrovna zažíváte horor. Přeji vám krásné prožití vánočních svátků a hlavně hodně zdraví, štěstí a lásky!!! 
Picture
0 Comments

POSLEDNÍ MAGAZÍN ALBERT

12/11/2016

0 Comments

 
   Ráda bych upozornila na vánoční číslo Albert magazínu, které je pro mě velmi speciální. Je totiž mé poslední, a to kvůli mateřské, která mě brzy čeká. Zároveň i Dita Pecháčková známá zejména pro své krásné kuchařky a tv pořad Deník Dity P., pro kterou již třetím rokem dělám decor styling, se shodou okolností právě vánočním číslem loučí, aby šla vstříc novým zítřkům a jiným projektům. Myslím, že závěrečné číslo se nám s fotografem Markem Bartošem z Food studia, food stylistkou Milkou Volfovou a decor stylistkou Yvetou Kroupovou moc povedlo. Co říkáte? A vzhledem k osobní ochutnávce vám můžu rozhodně doporučit recepty třeba na kořeněné bochánky, tradiční bramborový salát, drážďanskou štolu a ledový vánoční punč se zázvorovým pivem.
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
0 Comments

NEJLEPŠÍ DIETA? ZÁVODKA MOTOL

12/9/2016

0 Comments

 
   Plánovala jsem si, že až skončím v práci a půjdu na mateřskou, obejdu spoustu bister a kaváren a napíši hromady reportáží, které pak během mateřské budu tahat z rukávu jak králíky z klobouku. Taky jsem si plánovala, že vymyslím hromadu receptů nejen na vánoční dobroty, ale i na všechno možné, na co jsem v poslední době pomýšlela. Jenže víte, jak to chodí. Člověk míní a život mění.
Bude to už pomalu měsíc a půl, co ležím v Motole na oddělení rizikového těhotenství a jediné jídlo, se kterým se teď setkávám, je to místní. Od snídaní po večeře jsem plně odkázaná na závodní stravování toho nejhrubšího zrna. Někdy mi to docela chutná, a to hlavně, když nostalgie zvítězí nad samotnou chutí. Ovšem většinou jen mechanicky žvýkám a polykám bez většího přemýšlení o obsahu talíře. Radši. Výsledkem je fakt, že hubnu. To se mi v rizikovém těhotenství sice moc nehodí, ale já se jako vždy snažím hledat pozitiva. S poporodními kily rozhodně problém mít nebudu. A vám přináším ukázku místních lahůdek stojících zejména na jedné klíčové surovině - mouce. Najdete jí v ranním i večerním pečivu, jako zahušťovadlo v polévkách, v omáčkách i jako elementární součást většiny příloh. Takže dobrou chuť. Jo a nemyslete si, že nadstandardní stravování tu něco řeší! Zkoušela jsem to a je to úplně stejný průšvih. Člověku fakt zůstává rozum stát, co se těhotným ženám podává jako "pestrá a vyvážená strava". Vím, že s rozpočtem to nebude jednoduché, ale myslím, že třeba více rýže a méně zahuštování moukou by na buben nikoho nepřivedlo. Just sayin..
Picture
Losos, přátelé
Picture
Milánské špagety
Picture
Čevabčiči
Picture
Hovězí myslivecká
Picture
Sekaný řízek
Picture
Ovocné knedle s kompotovanými jahodami
Picture
Křenová omáčka s uzeným a karlovarským kndelíkem
Picture
Kung pao
Picture
Rizoto
Picture
Sekaná s kaší
0 Comments

ULOVENA F.O.O.D.EM

11/27/2016

0 Comments

 
   Děkuji časopisu F.O.O.D., že si vybral mě a mé cukroví do letošního vánočního čísla. Těší mě to i proto, že volba padla na čokoládové kuličky s kus kusem, které jsou fakt zcela bezchybné. Rok co rok mizí z vánočního stolu jako první, takže je musíte letos nutně vyzkoušet i vy! Jejich velkou výhodou je, že na přípravu není pozdě ani den před Štědrým dnem. Jdete do nich? Recept najdete kromě fotky také zde: www.loveckydenik.cz/recepty/cokoladovo-kuskusove-kulicky.
Picture
0 Comments

KDO SI CHVILKU POLEŽÍ, TOMU SE LÍP POBĚŽÍ

11/14/2016

0 Comments

 
   Po nadějeplném příspěvku o návratu z nemocnice z minulého týdne přišla studená sprška. Asi jsme to s doktory trochu uspěchali, věci se lehce zkomplikovaly a já jsem zpět v Motole. My oba. Člověk vážně nezná dne ani hodiny, viďte? Tentokrát to vypadá, že se nějakou chvíli zdržíme, omluvte proto mou budoucí neaktivitu. Jen trochu nabereme dech, jo? Zároveň bych vás chtěla poprosit o zaslání pozitivní myšlenky či energie, jestli máte trochu nazbyt. Nám se teď totiž bude moc hodit! A slibuju, že jakmile to půjde, začnu ve velkém vařit, ochutnávat a psát, že vám to až poleze na nervy. Konec sdělení, díky za pozornost.
Picture
0 Comments

MOTOL NENÍ LUXUSNÍ RESTAURACE, AVŠAK DOKONALÁ NEMOCNICE

11/5/2016

4 Comments

 
   Moji drazí, věrní a trpěliví, chtěla bych se vám omluvit, že jsem měla prodlevu v psaní. Nějak se toho sešlo moc. Hodně práce a nakonec pobyt v nemocnici. Možná je na čase jít s pravdou ven - jsem těhotná, konkrétně sedmý měsíc. A protože mi rostoucí děťátko utlačuje ledviny a k tomu jsem to trochu přehnala s prací a naopak podcenila s oblékáním, dopracovala jsem se k ledvinové kolice. 
   Je to fakt parádní věc. Kdo jí nezná, přeju mu, ať nikdy nepozná. Bolestí lezete po zdech, a když jste navíc v jiném stavu, nemůžou vám doktoři podávat silné utišující léky. Pokud vám dva dny nezabírají antibiotika a vy se jen třesete a zvracíte, rozhodnou se vám do ledviny zavést stent, a to v těhotenství za plného vědomí. Vážně bezva jízda, doporučuji na dlouhé zimní večery! Nicméně jsem to přežila, a to hlavně díky super péči ve Fakultní nemocnici Motol, kde jsem ležela na oddělení rizikového těhotenství a zároveň využívala služeb urologie. Všechen personál - od uklízečky po doktora - byl naprosto skvělý. Nevěřila jsem vlastním smyslům. Všichni se usmívali, byli trpěliví, účastní a vysoce profesionální. Dokonce i pan doktor, který mi bez anestezie dělal opravdu nepříjemný zákrok, ve mě zanechal jen dobrý dojem. Měl uklidňující hlas a takový soucit ve tváři, že by navzdory svým tmavým vlasům a očím mohl z fleku zastávat roli anděla! Sečteno a podtrženo, má nejlepší zkušenost s nemocnicí a zdravotnictvím vůbec. Až na to jídlo. 
   Nemocniční strava se bohužel od dob socialismu nikam neposunula. Jsou to stále rohlíky s máslem a šunkou k snídani i večeři a různé amorfní šlichty k obědu. Pravda, první tři dny jsem to neřešila, protože jídlo bylo to poslední, co by mě zajímalo. Ostatní budoucí maminky na oddělení ale neměly takové problémy jako já, apetit měly v pořádku a myslím, že by si rády daly něco dobrého a hlavně zdravého. Nikdy zřejmě nepochopím, jak je možné, že zrovna v nemocnici je strava horší než v závodních jídelnách toho nejhrubšího zrna. Vždyť právě tam by člověk čekal pokrmy z čerstvých surovin, bohaté na chuť a hlavně vitamíny. Asi to bude o penězích viďte? Co naplat, situace je daná, a tak jsem poslušně jedla rohlíky, zapečené brambory bez chuti, rozvařené těstoviny a další lahůdky. Hlavně, že jsem jedla, protože v prvních dnech hospitalizace jsem myslela, že jsem asi definitivně dojedla. Takže závěrem pozitivně jako Halina Pawlowská: Motol není luxusní restaurace, avšak dokonalá nemocnice! 
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
4 Comments

MÁ SOBOTNÍ FARMÁŘSKÁ RÁNA

9/17/2016

0 Comments

 
   Sobota, čas šťastného rána. Někdo si rád přispí, někdo přitáhne teprve domů z mejdanu a někdo je vzhůru už v sedm, protože se nemůže dočkat snídaně na farmářském trhu na Kulaťáku. Přiznávám, že jsem na mě v průběhu posledních tří let změnila názor, a že si tam teď nezřízeně užívám. Jejich sortiment se totiž značně rozrostl, vylepšil a zlokalizoval.
​   Vždy snídám topinku pečenou na starých piliňácích 
Květuščiny zahrádky. Na výběr mivám ze tří druhů čerstvého pesta, která se různě obměňují. Za krásných třicet korun mi na křupavý krajíc místní obsluha namaže šalvějové, bazalkové, rukolové nebo třeba koprové pesto či jen bylinkové máslo. Jak si jen přeju. Poté si většinou při koupi žitného chleba v pekárně Praktika dávám koblihu s vanilkovým krémem a k ní cappuccino z Kafe Karlín. Dnes jsem se však konečně vrhla na vyhlášený francouzský dezert mille feuille cukrárny Votre Plaisir, která zatím bohužel stále nenašla náhradu za svůj bývalý prostor na Praze 1 a můžeme se s ní tak potkat jen na speciálních akcích a trzích. Nadýchaný zákusek s karamelovým krémem mě vynese rovnou do nebe! Z jeho výšin se pak už jen promenuju mezi stánky a kochám se pohledem na barevnou sezónní zeleninu a květiny. Blaženě se usmívám na kolemjdoucí návštěvníky s nákupními košíky a tu a tam ještě koupím něco domů. Třeba čerstvé těstoviny od Pastaře. Jediné, co mě vrací do reality a vytáčí do ruda, je několik otravných politicky angažovaných jedinců, kteří mi cpou předvolební letáky, noviny a nezajimavé kydy. Proto klesám zpět na zem a odcházím, stejně už všechno mám. A příští sobota je již za týden... 
Picture
Picture
Picture
0 Comments
<<Previous

    kategorie

    All
    Food Akce
    Kdesi Cosi
    Kurzy Vareni
    Obchody
    Trhy

Powered by Create your own unique website with customizable templates.