FOOD BLOG Lovecký deník

LILKOVÉ KARI

3/22/2018

0 Comments

 
Lilek miluji na všechny způsoby. Upřímně řečeno, často si říkám, z jakého důvodu není tak drahý jako třeba avokádo nebo pistácie. Přijde mi rovnocenně delikátní. Inu, díky bohu za tu cenu:) Zvláštní možná je, že ho ve většině případů nenechávámm vypotit. Ta určitá trpkost mi k němu prostě patří. Kdo to ale nemá rád, nechť lilek nakrájí už na začátku, posolí a nechá vypotit. 
​
Suroviny

2 středně velké lilky
400 ml kokosového mléka
3 stroužky česneku
1 velká cibule
2 cm čerstvého zázvoru
150 ml rajčatového pyré
1/2 mletého římského kmínu
1 lžíce kvalitní kari pasty
rostlinný olej
čerstvým koriandr na posyp

Postup
1. Oloupeme česnek i cibuli a nasekáme nahrubo. Zázvor oloupáme a nastrouháme. V litinové hluboké pánvi rozpálíme olej a přidáme do něj kari pastu, cibuli, česnek a zázvor a opékáme 3 min. 
2. Zalijeme kokosovým mlékem a rajčatovým pyré, stáhneme plamen a krátce provaříme. Mezitím omyjeme lilky a nakrájíme je zhruba na 2 cm kousky. Já lilky nevypocuji, protože mi jejich nahořklá chuť vyhovuje. Kdo to ale nemá rád, ať lilky nakrájí dříve na pláty, posolí a nechá vypotit a až poté je nakrájí na malé kousky. Na mírném plameni dusíme 30 min. 
3. Podáváme s ryží a ozdobené čerstvým koriandrem. 
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    O CO TU JDE

    Začalo to dietním omezením od čínské doktorky. Žádné mléko, maso, ryby, houby a žádný bílý cukr. A nějak mě to chytlo...

    ARCHÍV

    August 2018
    July 2018
    April 2018
    March 2018

    KATEGORIE

    All
    Bez Cukru
    Bez Mleka
    Vegan
    Vegetarian

Powered by Create your own unique website with customizable templates.