FOOD BLOG Lovecký deník
  • AKTUÁLNĚ
  • DENÍK
  • RECEPTY
  • NA LOVU S KOČÁRKEM
  • O MNĚ

SUŠENÁ RAJČATA NAČERNO

10/20/2015

0 Comments

 
   Neznám nikoho, kdo by neměl rád sušená rajčata. V těstovinách, v kuskusu, v salátech nebo jen tak s čerstvým pečivem. Obzvlášť, když jsou marinovaná s nějakými dobrými bylinkami. A víte, že není nic jednoduššího, než si je naložit sami? Mým oblíbeným receptem jsou rajčata načerno. 

Suroviny
120 g sluncem sušených rajčat (možno koupit třeba zde)
1/4 hrníčku kvalitního olivového oleje
1 lžíce krémového balzamikového octa
2 česneky nakrájemné nadrobno
několik snítek čerstvého tymiánu
1 větvička čerstvého rozmarýnu
špetka soli

Postup
1. V hrnci přivedeme k varu 0,5 l vody. Přidáme rajčata a vaříme 1-2 minutky, dokud lehce nezměknou. Scedíme, vymačkáme z nich vodu a necháme vychladnout. 
2. Mezitím si připravíme marinádu. V mističce důkladně smícháme olej s balzamikem. Jde to trošku ztuha, protože krémové balzamiko je hodně hutné. Poté přidáme odrhnutý tymián, rozmarýn nasekaný najemno a sůl.
3. Do uzavíratelné skleničky vložíme část rajčat a přelijeme částí marinády. Vrstvíme, až máme hotovo. Uložíme do lednice a necháme několik dní odpočívat. Ideálně rajčata čas od času promícháme, aby pořádně nasákla všechny chutě. Zhruba po týdnu můžeme začít s konzumací. 
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Kategorie

    All
    Maso
    Napoje
    Obed
    Peceni
    Polevky
    Pomazanky
    Ryby
    Sladke
    Snidane
    Testoviny
    Umami
    Vecere
    Veggie
    Zelenina

Powered by
✕