Menu
FOOD BLOG Lovecký deník

BRAMBOROVO-MRKVOVÉ NOKY S ŠALVĚJÍ A HŘÍBKY

1/8/2015

0 Comments

 
   Domácí noky jsou prostě domácí noky. Stejně jako domácí knedlíky nebo těstoviny - když se udělají dobře, kupované je nemůžou nahradit. Zkuste tentokrát do noků přidat trošku mrkve. Jejich jemné chuti dodá šťávu nejen výrazná šalvěj, ale hlavně rozpuštěné máslo v kombinaci s parmazánem...


Suroviny
300g neoškrábaných moučných brambor
1 středně velká oškrábaná mrkev
1 vejce
70g hladké mouky
30g pšeničné celozrnné mouky
50g másla
100g hříbků (pokud použijete sušené, předem je namočte)
1 polévková lžíce nasekané šalvěje 
parmazán na posypání
sůl, pepř


Postup
1. Dáme vařit brambory ve slupce společně s mrkví. Jakmile budou měkké, necháme mírně vychladnout. Oloupeme a poté důkladně rozmačkáme i s mrkvičkou. Dáme ihned do velké mísy, přidáme dvě špetky soli, vejce a mouku. Promícháme a vyklopíme na pomoučený vál. 
2. Vypracujeme jemné, trochu lepkavé těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Z každé z nich pak vyválíme zhruba 2cm tlustý váleček. Nakrájíme na 1,5cm kousky. 
3. Dáme vařit vodu do velkého hrnce a pak vložíme noky. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové. 
4. Mezitím na středním plameni rozpustíme máslo a vmícháme houby, které dvě minuty smažíme. Pak přidáme posekanou šalvěj, osolíme, opepříme a sundáme z plamene. Přimícháme uvařené noky a protřepeme. Servírujeme posypané parmazánem. 
Picture
0 Comments



Leave a Reply.

    Kategorie

    All
    Maso
    Napoje
    Obed
    Peceni
    Polevky
    Pomazanky
    Ryby
    Sladke
    Snidane
    Testoviny
    Umami
    Vecere
    Veggie
    Zelenina

Powered by Create your own unique website with customizable templates.