Mám nového snídaňového favorita, tedy vlastně favoritku. Je to třízrnná kaše, která neobsahuje žádný lepek. Skládá se totiž z pohanky, jáhel a rýže, a proto je vhodná i pro celiaky.
Já naštěstí žádnou alergii nemám, ale přesto neuškodí cpát do sebe méně toho lepku, že? Ač to stále někdo popírá, dnes ho sníme opravdu mnohem více, než tomu bylo dříve. Zrovna dneska mi to potvrdila jedna známá. Říkala, že její děda pekař, který se všem potravinovým alergiím vždycky smál, sám nedávno konstatoval, že dnes je v pšeničné mouce třikrát tolik lepku, než tomu bylo za jeho mládí. A čeho je moc, toho je příliš, ne? Proto nás neubyde, když konzumaci mouky omezíme, což znamená i méně pečiva. Třízrnná kaše od značky Semix se mi jeví jako bezva řešení. Nejen, že je chutná, ale s energií jsem dnes vydržela od snídaně v devět hodin až do oběda v jednu. Zkuste to také! Koupíte buď online nebo třeba v drogerii DM.
0 Comments
Leave a Reply. |